Заев: Граѓаните доставуваат информации за власта кај нас и во медиумите

by Фокус

Лидерот на СДСМ Зоран Заев, на вчерашната партиска трибина во Гостивар, констатираше дека афери за власта излегуваат на секој чекор и тој тренд веќе никој не може да го спречи.

– Дел од нив сами продуцирани од нивните министри, дел ги вадат медиумите, оние малку што не се под контрола на власта. Но, огромен дел од граѓаните се охрабруваат и доставуваат информации и кај нас како опозиција – рече Заев.

Според него, односот на власта кон кон аферата за нелегално производство на пасоши покажува дека во земјава нема институции и се е подведено на една партија.

Поврзани новости