Заев: Договор куќа гради

by fokus

Премиерот на Македонија, Зоран Заев на прославата за годишнината на Рамковниот договор, говореше само за референдумот. Како што посочи тој, референдумот ќе донесе благосостојба во Македонија.

„Идентитетот ни го негираа, сега е прифатен. Грбот, знамето, јазикот и химната остануваат исти. Со членство во ЕУ и НАТО ни се гарантира стабилноста. Се потврди поговорката „Договор куќа гради“, посочи Заев на своето обраќање пред присутните.

Поврзани новости