Заев: Ако опозицијата гласа за законите во правосудството, тоа ќе биде гаранција за нивна имплементација

by Фокус

Премиерот Зоран Заев на денешната парламентарна седница за пратенички прашања изјави дека е задоволен како тргнаа процесите на севкупните реформи во земјава, вклучително и во правосудството.

-Ќе правиме се да имаме разбирање за ставовиве на опозицијата и дава надеж тоа што реформите се национална определба. Ако опозицијата гласа за законите во правосудството, тоа ќе биде најдобра гаранција за нивна имплементација – рече Заев.

Во таа насока, тој додаде дека вчера бил формиран Советот за имплементација на стартегијата во правосудството.

 

Поврзани новости