За студентите нема место на Ректорската управа

by fokus 14:37
14:37

Студентите не беа пуштени да влезат на седницата на Ректорската управа на која се гласа за избор на двајца кандидати за ректор на УКИМ. Статутот предвидува јавност на седниците. Ректор ќе се избира меѓу Ненад Новковски и Никола Јанкуловски.

Во Ректорската управа седи Претседателот на СПУКМ кој има истечен мадат уште од 2014 год. Со ова УКИМ дозволува нелегитимни членови да гласаат за раководно лице на најстариот универзитет во Македонија“, реагира Студенскиот пленум.

Пред влезот на Ректоратот чекаат пленумците во надеж дека ќе можат директно да го следат изборот на ректор.

Поврзани новости