Во Косово заразени 220 лица со Ковид-19, починаа осум пациенти

by Fokus

Во Косово починаа уште осум лица од последици од коронавирусот, а регистрирани се уште 220 нови случаи.

Бројот на починати од почетокот на пандемијата изнесува 177 смртни случаи.

Инстиутот за јавно здравје во Приштина соошти дека се тестирани 472 примероци.

Најмногу позитивни случаи се регистрирани во подрачјето на Приштина.

Вкупниот број на заразени во Косово и Метохија од почетокот на пандемијата е 7.137, додека активни се 3.086 случаи.

Поврзани новости