Во Град Скопје се скараа за тендер од 136 милиони евра, велат од СДСМ

by Fokus

За една година шпицниот Христијан Мицкоски и градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ создадоа хаос во општините, граѓаните не видоа ни решение, ни проект за подобрување на квалитетот на животот, но затоа добиваат долгови кои ќе ги враќаат со години, соопшти СДСМ.

„Градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ со месеци се жалеа и бараа пари од владата, а сега, за нејасни проекти, сакаат дополнително да ги задолжат општините со обврзници, кои може да ги купи кој било, за потоа да може да влијае врз урбанистичките планови и тендерите.

Тоа се случува и во богати општини како Гази Баба и Аеродром.

Во општините предводени од ВМРО-ДПМНЕ се случува поскапување на комунални услуги, партиски и фамилијарни вработувања и непотизам, па дури и идници за криминал.

Во Град Скопје се скараа за тендер вреден 136 милиони евра, за бизнис влијанија и провизии.

Општините Гевгелија, Прилеп, Охрид, Битола, Штип и Радовиш драстично ги зголемија цените на комуналните услуги.

Прекинати проекти, партизација и задолжување на општините и удар врз џебот на граѓаните, тоа е сработеното на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ во изминатите 15 месеци.

Локалната власт предводена од шпицниот градоначалник Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се покажа како најнеспособна во историјата на државата“, наведуваат од СДСМ.

Поврзани новости