ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов ги копира проектите на Коце Трајановски, ја украде идејата за изградба на нов мост

by Fokus

Петре Шилегов, во недостаток на идеи ги копира проектите на ВМРО-ДПМНЕ и Коце Трајановски, реагираа денеска од ВМРО-ДПМНЕ.

„Проектот за изградба на нов мост кој ќе ги поврзува општините Аеродром и Гази Баба, низ населбата Керамидница е проект од програмата на Коце Трајановски за локалните избори од 2017 година. СДСМ и Петре Шилегов наследија полна каса од над 20 милиони евра во Буџетот на градот од Коце Трајановски и ВМРО-ДПМНЕ, пари оставени за проекти, за сега Шилегов да може да се фали и да гради. Безидејноста на Шилегов и немањето на план за работа, го покажува и фактот што во својата изборна програма истиот, нема предвидено изградба на ваков мост, туку единствено изградба на пешачки мост над реката Вардар – се наведува во реакцијата.

Поврзани новости