Владата на вонредна седница ќе заседава за поплавите во Тетово, Битола, Прилеп

by Фокус

Состојбите по поплавите што ги предизвикаа вчерашните обилни врнежи во полошкиот и пелагонискиот регион денеска ќе се разгледуваат на вонредна седница на Владата.

Според првичните проценки, штетите од поплавите се најголеми во Шипковица. Сосотојбата е лоша и во Голема Речица каде дошло до излевање на реката од надојдените води. Петте жртви од синоќешните поплави се од тој регион.

Поврзани новости