Владата ќе потроши уште 100.000 евра за „лов“ на странски инвеститори

by Фокус 12:02
12:02

Откако владата потроши неколку милиони евра за медиумски кампањи за привлекување на странски инвестиции, сега ангажираше и хрватска компанија за да и помогне да се усоврши во ловот на странски инвеститори.

Па така, Генералниот секретаријат на Владата, склучи договор со хрватската фирма „Мекинзи енд Компани“, тежок 100.000 евра.

- Advertisements -

„Набавка на консултантски услуги за спроведување на длабинска анализа на воспоставениот систем за привлекување на странски директни инвестиции во Република Македонија и изготвување на студија со предлог мерки за подобрување на системот“, се наведува во склучениот договор, кој беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки.

 

Поврзани новости