(Видео) Силјановска-Давкова со нова дефиниција за АСНОМ: Антикоруптивно и антикриминално заседание на народното ослободување на Македонија од авторитарната власт

by Fokus

АСНОМ што ќе го славиме годинава, за мене ќе биде не антифашистичко, туку Антикоруптивно и антикриминално заседание на народното ослободување на Македонија од авторитарната власт, на синоќешниот митинг во Охрид, порача професорката Горданa Силјановска-Давкова.

„Се наближува 24-ти април, а по него и 8-ми мај, дојде моментот кога сакам да ви кажам дека токму на овие датуми ќе одлучите дали Македонија, како ТВОЈА и ГОРДА, навистина ќе биде проевропска, бидејќи ако Македонија не е горда, не може да биде ниту европска држава“ рече таа.

Поврзани новости