(ВИДЕО) Хаос во српското Собрание, пратеници фрлаа тоалетна хартија, удираа по клупи

by Fokus

Српските опозиционери вчера уште еднаш направија хаос за време на седницата на Народното собрание на Србија.

Кога Ана Брнабиќ беше избрана за претседател на Собранието, таа им се заблагодари на пратениците кои и ја покажаа довербата, по што премина на следната точка од дневниот ред – избор на потпретседател.

„Да им објаснам на граѓаните на Република Србија да разберат зошто Собранието изгледа како што изгледа. Консултациите трае три дена, никој од опозицијата не се појави“, рече претседателката на Собранието Ана. Брнабиќ и додаде:

„Се појави дел од опозицијата. Сите предлози на опозицијата беа испочитувани. Само да покажавте почит, но не, вашата единствена цел е да создадете циркус. Дали бевте заинтересирани за консултации за потпретседателските позиции? Дали бевте во просторијата кога ја започнавме оваа точка од дневниот ред? Не сте, па врз основа на овие две премиси, дискусијата на таа тема е завршена. Да ве интересираше потпретседателската функција ќе се појавивте на консултации“.

 

Поврзани новости