ВИДЕО Граѓани вечерва на плоштад го „бранеа“ споменикот на Александар Македонски

by Fokus 00:31
00:31

Откако на социјалните мрежи се појавија фотографии од кран кој пристигнал од Бугарија за со него да се дислоцира „Воинот на коњ“ од плоштадот „Македонија“, група граѓани застанаа на плоштадот Македонија со намера „да го одбранат споменикот“.

Тие најавија дека ќе чуваат стражи околу споменикот во текот на ноќта, доколку властите одлучат да го отстрануваат како што беше направено со споменикот на Ќосето.

Фото: Фејсбук

Поврзани новости