Ванхојте: Во водичот за туристи нема да има каде е музејот на ВМРО

by Фокус

Посредникот за спроведување на Договорот од Пржино, Питер Ванхојте му одговори на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението дека владејачката партија прекинува секаква соработка со белгискиот експерт и нема да присуствува на заеднички средби со него.

Питер Ванхојте на својот официјален Твитер профил напиша: Планирам да напишам неколку туристички водичи, прво за Скопје. Размислувајќи како турист, гладен за историја. Каде е Музејот на ВМРО, не е во мојот водич.

 

Поврзани новости