Уште една година државни плати од над илјада евра, Чичаковски, Бонева, Дума, Милев и Јакупи добија апанажа

by fokus

Одобрено им е барањето на петмина поранешните членови на Државната изборна комисија, вклучувајќи го и претседателот, Александар Чичаковски, кои побараа апанажа откако си поднесоа оставки. Комисијата за избори и именувања на денешната седница одлучи да го прифати нивното барање.

Апанажа во траење од една година, освен на Чичаковски, ќе им се исплаќа и на членовите од СДСМ, Виолета Дума и Игор Милев, на Силвана Бонева од ВМРО-ДПМНЕ и Субхи Јакупи од ДУИ. Тоа значи дека уште една година ќе добиваат државни плати од над илјада евра.

Другите тројца членови – Реџеп Прекопуца, Атанас Урумов и  Сашо Срцев кои поднесоа оставка не побарале апанажа, бидејќи се враќаат на претходните работни места.

Поврзани новости