Униформираните вооружани лица што се појавија во Тетово не биле од гардата на Илирида

by Фокус

Полицијата нема сознанија ниту добила пријави дека се забележани униформирани лица со обележја на таканаречената Република Илирида.

Иако извесниот командант Пантери за Алсат – М изјавил дека околу 250 лесно наоружани лица патролираат во неколку градови во земјава, заменик-министерот за внатрешни работи Земри Ќамили вели дека такви луѓе не се забележани.

Единствено, од СВР – Тетово информираат дека две унофмормирани лица, без никакви назнаки, им се заканувале на работници на водоводна цефка во тетовско, но тие не можат се поврзат со гардата на Илирида.

Поврзани новости