УНХЦР: Европа да им помогне на Македонија и Србија со бегалците

by Фокус

Портпаролот на УНХЦР Мелиса Флеминг ја повика денеска Европа да најде решение за бегалската криза истакнувајќи дека Србија и Македонија „не може да бидат оставени сами да се справуваат со толку голем број бегалци“.

Флеминг ја критикуваше одлуката на Македонија да ги затвори границите за минување на мигранти.

– Тоа се бегалци кои бараат заштита и не смеат во тоа да се запираат – изјави Флеминг

Поврзани новости