УХМР предупреди дека се можни излевања на Лепенец

by Фокус

Влажна и нестабилна воздушна маса моментално се наоѓа над сливното подрачје на реката Лепенец, посочуваат најновите синоптички прогнози и согледувањата од радарските слики, соопшти Управата за хидрометеролошки работи.

Од таму предупредуваат на внимателноост и претпазливо движење покрај суводолиците и помалите реки во сливот на реката Лепенец каде се можни и спорадични локални излевања во наредниот период.

Поврзани новости