Учениците од прво до трето ќе учат од печатени учебници, другите електронски

by fokus 18:06
18:06

Учениците од прво до трето одделение ќе учат од печатени учебници, а учениците од четврто до деветто одделение и во средните училишта од електронски, ова е предвидено во измените на Законот за учебници кои Владатаги усвои вчера.

Од Владата не дадоа други детали за ова. Измените се однесуваат на постапката за набавка на учебници кои според Владата треба да обезбедат транспарентност на постапките.

- Advertisements -

Поврзани новости