Учениците до 8 одделение да не носат маски во училиште, предлага КЗБ

by fokus

Комисијата за заразни болести денеска предложи учениците до 8 одделение да не носат маски во училиштата. Ова доаѓа по падот на бројките на заразени во нашата држава во последниот период.

„Ученикот нема обврска за носење на маски во училиштата. Но, ако некој сака да носи маска, тоа е негов личен избор. Тоа е затоа што имаме мирна состојба периодов со корона вирусот. И додека здивнуваме, ќе се посветиме на рекламирање на вакцинацијата затоа што тоа е единствен лек за да се спречи ширењето на корона вирусот. Ние не знаеме што ќе се случи по еден месец и мора да реагираме навреме“, рече претседателот на Комисијата за заразни болести, Александар Петличковски.

Поврзани новости