Црна Гора ќе казнува со 2.000 евра ако некој не стои за време на химната

by fokus

– Владата на Црна Гора денеска усвои  нови законски решенија според кои е предвидена казна од 300 до 2.000 евра за лицето кое нема да стои за време на интонирање на националната химна.

– Казните за физичките лица кои нема да стојат при изведување на химната на Црна Гора ќе изнесуваат од 300 до 2.000 евра, потврди министерот за култура Александар Богдановиќ по владината седница.

Поврзани новости