Цивил: Над 90 насто од граѓаните сметаат дека последните избори биле нерегуларни

by Фокус
Над 90 насто од граѓаните во Македонија сметаат дека локалните избори во 2013 и парламентатните и претседателски во 2014 година биле негуларни, покажува анкетата на невладината Цивил.

Според оценките на невладината Цивил, во земјава се поизразена е дискриминацијата врз основа на политичката определба, а како што велат, снимките од опозицијата само ја потврдуваат оваа теза.

Поврзани новости