Tag:

ермира мехмети

  • Ермира Мехмети за ДУИ направи повеќе отколку што партијата на поранешните герилци можеше да очекува. Нејзиниот течен македонски јазик и рафинираниот настап, придонесоа нејзината партија да стане поприфатлива кај македонската јавност. Како портпарол на ДУИ, а подоцна и пратеник, таа ја симболизира новата генерација политичари на етничките Албанци, кои полесно наоѓаат заеднички јазик со политичките партнери!