Т-Мобиле: Не прислушуваме, работиме според законите

by Фокус 20:44
20:44

„Како и секогаш, Т-Мобиле Македонија работи во согласност со законите на Република Македонија. Ги почитуваме законските норми пропишани со Законот за следење на комуникациите и Законот за електронски комуникации каде во член 175 детално се наведени правата и обврските на телекомуникациските оператори во однос на следење на комуникациите.Т-Мобиле Македонија не ја нарушил, ниту ќе ја наруши приватноста на своите корисници.“

Вака реагира мобилниот оператор Т-Мобиле, откако деновиве слушнавме разни изјави дека мора да постои соработка со мобилен оператор за да се изврши масовно прослушкување.

- Advertisements -

Реакциите доаѓаат по објавувањето на прислушувани разговори на министри, лидери на политички партии, меѓу кои и претседателот на СДСМ, Зоран Зев.

Прислушуваните разговори ги објави Зоран Заев на прес конференција во понеделникот.

Поврзани новости