Стапува на сила Спогодбата за трговија и парнерство со Велика Британија и Северна Ирска

by fokus 18:56
18:56

На предлог на Министерството за надворешни работи,  Владата на денешната 28-мата седница  донесе Одлуката за предвремена примена на Спогодбата за партнерство, трговија и соработка меѓу Република Северна Македонија и Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска.

Со оваа спогодба, соопштуваат од владината прес-служба, се обезбедува целосен континуитет на трговските односи меѓу двете држави, на начин и во обем кој тековно се реализира преку Спогодбата за стабилизација и асоцијација, откако после Брегзит Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска нема да е обврзана со договорите на Европската Унија.

- Advertisements -

Поврзани новости