Српски новинар ја тужи Владата на Србија

by Фокус 19:47
19:47

Новинар од српскиот весник „Данас“ поднесе тужба против Владата на Србија поради тоа што не му доставила одговори колку нови луѓе биле вработени во јавниот сектор лани, и покрај забраната за вработување до 2016 година.

Тужбата е поднесе вчера, откако Владата не одговорила на две барања за пристап до информации од јавно значење испратени од весникот „Данас“ на 22 октомври 2014 година и од 10 февруари оваа година. Од весникот потсетуваат дека српското Собрание усвоило забрана за вработување во јавниот сектор до 31 декември 2015 година.

- Advertisements -

Првично, „Данас“ побарал податоци за нови вработени во јавниот сектор од Министерството за финансии, но оттаму им одговориле дека не поседуваат таки информации и да се обратат до Владата.

 

Поврзани новости