Среќлија од градот Македонија во Охајо доби џек пот од 252 милиони долари

by Fokus

Добитно ливче од 252,4 милиони евра заврши во рацете на жител на американската држава Охајо. Добитното ливче е купено во малиот град Македонија во оваа сојузна американска држава.

Ова е четврти добитен лоз во Охајо. Продавачот на лозот ќе добие 100.000 долари само затоа што го продал. Минатиот петок беше доделен џек пот од 483 милиони долари, а претходно џек потот изнесуваше 20 милиони долари.

Името на градот Македонија важи за мала заедница од околу 12.000 жители. Името потекнува од првата половина на 19от век и е поврзано со проповеди на Бибилијата што во градот ги вршеле млади теолози, а во кои често цитирале пасус каде се споменува римската провинција Македонија.

Поврзани новости