Сослушани се над 15 лица и прегледани се 40 снимки од камери за убиството на лекарот

by fokus

Повеќе од 15 лица биле повикани на службен разговор од полицијата за свирепото убиство на матичниот лекар, кое се случи во четвртокот пред полноќ во скопска Железара.

Како што информираат од МВР, полицијата прегледала повеќе од 40 видео снимки од камери, а во тек е и вештачење на автомобилот и телефонот на докторот.

– Прегледани се повеќе од 40 камери вклучувајќи ги и камерите на Безбеден град, извршени се службени разговори со повеќе од 15 лица. Се врши дополнителна криминалистичко техничка обработка на предметното возило. Се обезбедуваат листинзи од телефонски броеви и се врши нивна анализа. Истрагата е во напредна фаза. Единицата за насилен криминал при СВР Скопје во содејство со ОЈО интензивно работат на расчистување на случајот, велат од МВР.

Поврзани новости