„СОНК се исплаши од силата на зборот на професорот Стојановски“

by Фокус 19:41
19:41

Синдикалната организација на СУГС ,,Орце Николов“  денеска реагираше на одлуката на СОНК за исклучување на професорот Душко Стојановски од синдикатот и велаат дека оваа одлука покажува дека СОНК ги казнува оние членови кои го кренале својот глас против аномалиите на образовниот систем.

-Претседателот на синдикалната организација на СУГС Гимназија „Орце Николов“ – Скопје, професорот Душко Стојановски ѝ е доволно познат на јавноста по отворената борба за поквалитетно образование, по вистинољубивоста, по неговите заложби за враќање на дигнитетот на професијата наставник. Изминатите денови имаме многу прашања и многу дилеми. Кому му пречи проф. Стојановски? Кој и зошто се исплаши од него? Ги исплаши ли силата на неговиот збор? Неговото влијание?!, прашуваат од Синдикалната организација на „Орце Николов“.

- Advertisements -

Тие велат дека одлуката за ислучување на нивниот претседател ја дочекале со гнев и разочараност и целосно застануваат зад професорот Стојановски.

-Одлуката за исклучување ја дочекуваме со гнев и разочараност. Членовите на СОНК на СУГС Гимназија ,Орце Николов“ целосно застануваат зад проф. Душко Стојановски, затоа што тој е ЕДИНСТВЕН НАШ ПРЕТСЕДАТЕЛ. За нас, тој тоа и ќе остане!!! Нашата борба за квалитетни реформи и примерите коишто им ги оставаме во наследство на идните генрации, нѐ прават горди што во времето на ретките, бевме на вистинското место – на страната каде што се бранеа човековите права и демократијата, стои во реакцијата.

Поврзани новости