СЈО денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај

by fokus

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави вториот извештај за својата работа во изминатите шест месеци.

Според законот, СЈО извештајот го доставува до Советот на јавни обвинители и до Собранието, кое се уште не е конституирано.

Минатата година, специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, го образложуваше извештајот во Собранието и одговараше на пратенички прашања. Сепак, СЈО има законска обврска да достави извештај, но не и да го образложува.

Поврзани новости