Штрајкуваат возачите на автобуси во Лондон

by Fokus

Во Лондон, Велика Британија, почна штрајк на возачите на автобуси откако не успеаја да постигнат договор за платите со властите.

Познатите црвени двокатни автобуси во Лондон се паркирани на постојки означени како затворени.

Најавено е дека штрајкот ќе трае вкупно десет дена, а по 22 ноември и денешниот протест возачите нема да возат ниту утре. За декември најавен е штрајк за 1-ви, 2-ри, 3-ти, 9-ти, 10-ти, 16-ти и 17-ти.

Поврзани новости