Што според Дачиќ е предуслов за решение помеѓу Белград и Приштина?

by Fokus

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ денеска изјави дека Заедницата на српските општини е суштината на Бриселскиот договор, како и оти Белград ќе инсистира на нејзиниот итно формирање, јави БЕТА.

Според него, тоа е предуслов за дискусии за политички план или предлог за решение меѓу Белград и Приштина.

– Она што е видливо е дека, без оглед дали има некакви разлики меѓу одделни земји или меѓународни организации, кога е во прашање дијалогот, сега тие дејствуваа како единствена група од пет и разговараа со претседателот на Србија, посочи Дачиќ.

Поврзани новости