Шилегов убедливо води пред Трајановски со 28.964 гласа, обработени 76,50% од гласовите

by fokus 07:26
07:26

На обработени 76,50 проценти од гласовите, Петре Шилегов убедливо води пред Коце Трајановски.

Според податоците на Државната изборна комисија за Шилегов гласале 101.738 или 49,75 од гласачите, а за Трајановски гласале 72.774 или 35,39 проценти од гласачите.

- Advertising -

Засега разликта меѓу Шилегов и Трајановски е 28.964 гласа.

Поврзани новости