ШАНСА НА ГОДИНАТА: Заработете на претседателските избори во САД

by fokus 07:00
07:00

На 8 Ноември 2016 година ќе се одржат избори за претседател во САД кои можат американскиот, но и светскиот финансиски пазар да го исфрлат од баланс, што може да отвори големи шанси за заработка на доларот и на акциите на американски компании.

FXLider на сите читатели на еМагазин им дава бесплатни 50€ за тргување со доларот и акциите на американските компании на светска берза, за време на претседателските избори во САД.

- Advertisements -

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги преземете овде.

На изборите ќе се соочат кандидатот на Демократската партија, Хилари Клинтот и републиканскиот кандидат, Доналд Трамп. Овие избори ги обележа неизвесната одлука меѓу демократите да ја кандидираат Клинтон, свој одважен и долгогодишен член, како и успехот на Доналд Трамп меѓу републиканците, кој како политички почетник, но медиумски колосална појава, успеа да ги победи далеку поискусните кандидати во партијата на републиканците.

Како изборите влијаат на доларот?

untitled

                                    Влијание на изборите во САД на доларот

Вистина е дека двата кандидати им се многу познати на американските гласачи што на некој начин остава простор за разноразни политички подметнувања се со цел снижување на рејтингот на противкандидатот. Во првата дебата, која се одржана на крајот на септември, Доналд Трамп ја подсети јавноста за искажаната невистина од страна на Хилари Клинтон, која иако беше под заклетва ја користеше приватната е-маил адреса за државни потреби, а таа го оптужила Доналд за затајување на даник. Ова препукување влијаеше на вредноста на доларот, што на многу инвеститори им отвори простор за заработка.

Иако цвртста причинско-последична врска не може со сигурност да се воспостави, може да се констатира дека доларот после оваа дебата изгуби околу 0,38% од својата вредност.

Бесплатни 50€ за тргување со долар и американски акции можете да ги превземете тука.

Како изборите влијаат на акциите?

untitled

Американскиот пазар на акции порасна за четири петини во сите изборни години во последниве 50 години

Кога довербата во системот е на високо ниво, инвеститорите по редовниот тек на работите (со задоволство) купуваат акции.kupuju akcije. После оваа дебата, обложувачите проценија дека шансите на Клинтон да победи, пораснаа од 60% на 70%. Доколку шансите на Trampa да победи пораснат во наредните недели, тоа би можело да влијае на инвеститорите  да ги намалат своите позиции во акциите на американските компании и доларот.

Како и да е, пред изборите расте нервозата на инвеститорите може да очекуваат померување на пазарот него иначе.

Како и да е, вреди да се напомене дека од почетокот на 20. век, акциите во осмогодишниот претседателски мандат, воглавно бележи губење на вредностаi, и тоа во просек по 1,2%.

Бесплатни 50€ за тргување со долар и американски акции можете да ги превземете тука.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.  

 

Поврзани новости