Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

by Fokus

Како Министерство за здравство сме организирани со правници да ја разгледаме можноста да се намали казната од околу 8,5 милиони евра на италијанската компанија за изградба на новиот Клинички центар, вели министерот за здравство Беким Сали.

„Секако нема да биде таа сума, бидејќи најчесто страната што побарува ги бара сите средства што ги предвиделе во нивните калкулации во однос на раскинување на тој договор. Не секогаш тие средства се исплаќаат од другата страна, во овој случај државата. Таа процедура по сите практики ќе продолжи и најверојатно ќе одиме на арбитража и ќе одземе подолг период и не знаеме кога ќе има краен исход“, појасни Сали, во одговор на новинарско прашање при денешната посета на вакциналниот пункт во Амбулантата Пролет.

Поврзани новости