Разрешен заменик министерот за земјоделство Димковиќ, на негово место доаѓа Благе Цветковиќ

by Fokus 16:10
16:10

Со 61 глас „за“ денеска беше разрешен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Власте Димковиќ.

На негово место ќе седне Благе Цветковиќ, кој беше изгласан со 62 гласа.

Додека заменик министер за образование станува Арбер Адеми, кој исто така беше избран со 62 гласа.

 

Поврзани новости