Рамадани: Немавме одлучни лидери, инаку порано ќе станевме членка на НАТО!

by Fokus

Претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Исмет Рамадани денеска говореше на годишната конференција „Година на нови можности“ и се осврна на состојбата во Македонија на нејзиниот пат кон ЕУ и НАТО.

„Актер сум и сведок на ситуации кога жалам што немавме лидери, односно раководства кои би прифатиле предизвик и порано за да станевме членка на НАТО многу порано. Некои од нив избегаа од предизвициите, ескривираа пред предизвициите, ги отспиваа мандадите“, рече тој.

Поврзани новости