Прво му се смееја на Шилегов, сега се радуваат за титулата „Скопје европска престолнина на културата“

by Fokus

Поранешниот градоначалник на Скопје, Петре Шилегов преку својот Фејсбук профил порача дека е горд на титулата „Скопје европска престолнина на културата за 2028“.

Тој упати благодарност за сите кои уште во 2018 година верувале дека ова е можно и несебично се вложиле во овој проект.

„Статусот на Скопје за европска престолнина на културата за 2028, е доказ дека само високите амбиции и континуитетот во работата се нешто што на сите нас може да ни донесе успех. Ако знаеме што се стратешките интереси и внимателно ги одбереме.

Благодарност до сите кои уште во 2018 година веруваа дека ова е можно и несебично се вложија во овој проект. Благодарност до Министерсвото за култура што остана упорно и посветено на овој наш заеднички проект. Благодарност до Град Скопје што опстоја на овој амбициозен план. И да !!!! Скопје е културна престолнина на Европа во 2028 година !!!“, напиша Шилегов.

 

Поврзани новости