Протестот пред Влада почна со химната на Македонија

by Фокус

Со интонирање на химната на Македонија почна официјалниот дел од програмата на денешниот протест на опозицијата и граѓаните пред Владата.
Атмосферата е мирна, а неколку стотици полицајци се во полна борбена готовност и се поставени околу зградата на Владат. Граѓаните носат транспаренти на кои се бара оставка од премиерот Никола Груевски, и повикаа обединети да ја ослободат  Македонија од режимот на Груевски.

Поврзани новости