Протест во Карпош: Паркот не го даваме

by Фокус

Граѓаните од улица „Варшавска” Карпош денеска повторно протестираат по најавата дека градоначалникот Стевчо Јакимовски поддржан од ВМРО-ДПМНЕ сака да уништи уште една зелена површина, парк, со цел изградба на зграда.

Протестираат жители од околните згради и куќи, млади чие детство поминало во паркот на улица „Варшавска”.

Фото: А1он

Поврзани новости