Протест против пресудата за Кежаровски

by Фокус 10:25
10:25

Денеска на пладне, пред апелациониот суд во Скопје, ќе се одржи протест против затворањето на новинарот Томислав Кежаровски, кој потоа треба да се пресели и пред владата.

Апелот на новинарските здруженија го прифатија повеќе граѓански организации, а го поддржаа и меѓународните новинарски асоцијации.

Апелација му ја намали казната на Кежаровски од четири и пол на две години затвор, но новинарските здруженија сметаат дека единствената праведна пресуда е ослободителната, бидејќи новинарот нема никаква вина.

Поврзани новости