Професионален војник почна штрајк со глад пред собранието

by Фокус
Отпуштениот професионален војник Mаријанчо Горбански денеска постави шатор пред Собрание, каде се штрајкува со глад се додека не им се реши статусот на стотина поранешни војници.
Тој изјави дека тие биле отпуштени од армијата пред да се донесат измените со кои се продолжи можноста за работа како војник до 45 години.
Затоа, според него, тие сега бараат да бидат опфатени со законот и да бидат повторно вработени.

Поврзани новости