Продолжуваат средбите на работните групи помеѓу ВМРО-ДПМНЕ – ВРЕДИ

by Fokus

Денес се одржа работна средба помеѓу работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Вреди во просториите на седиштето на ВМРО-ДПМНЕ.

На средбата, како што соопштија од ВМРО-ДПМНЕ, било истакнато дека потребно е да се задржат програмските определби кои добија поддршка од граѓаните.

„При таквото раководење на идниот владин состав да се запазат договорените принципи на делување, силно динамизирање на ЕУ интеграции, бескрупулозна борба против корупцијата и криминалот и економски реформи за повисок животен стандард.

Беше договорено дека разговорите во позитивен дух ќе продолжат и во наредниот период“ се додава во соопштението.

Поврзани новости