Продолжува собраниската седница за реконструкцијата на кабинетот на Ковачевски

by Fokus

Во македонското Собрание вчера попладне започна расправата за предлогот за реконструкција на владата на премиерот Димитар Ковачевски, кој на почетокот на своето обраќање рече дека одлуките за промени во владиниот кабинет не се мотивирани од тесната партија. интересите на која било партија во владата, но дали земјата би останала на патот на напредокот.

Седницата ќе продолжи денес на пладне по повеќечасовните меѓусебни обвинувања меѓу власта и опозицијата.

„За мене овие одлуки не се и не смеат да бидат поврзани со желбите, мотивите и барањата на раководството на која било партија и затоа сакам веднаш да прецизирам дека денеска сите одлучуваме дали и како ќе останеме на само пат на напредок или како некои внатрешни и надворешни фактори сакаат да ја турнеме државата во нова криза и нестабилност“, рече Ковачевски.

Поврзани новости