Призма: Функционерите нема да плаќаат придонеси на хонорарите

by Фокус 16:31
16:31

Од идната година државата ќе зема околу 35 отсто од секој хонорар над 9.500 денари на месечно ниво, оваа новина беше најавена летоска и за неа „Фокус“ пишуваше.

Сепак, порталот Призма открива дека овие промени нема да важат за спортистите, пратениците, советниците, јавните функционери, стипендистите, судиите, поротниците, вештаците, стечајните управници, волонтерите, пензионерите и за договорите за јавна работа коишто ги склучуваат општините.

Целата анализа за тоа какви давачки ги очекуваат работници од први јануари прочитајте ја на веб страницата на Призма.

Поврзани новости