Претседателот на Финска не можел да најде место на Саем на книга, па седнал на скали

by fokus

Претседателот на Финска Саули Нинисте (70) го посетил Саемот на книгата во градот Турку. Тој бил и за да го слушне говорот на неговата сопруга Јени Хауко, но се соочил со мал проблем.

Во местото каде се одржувал Саемот на книгата немало место, а никој од присутните не сакал да стане, па Саули без проблем си седнал на скалите, а фотографијата од него направена во оваа пригода се прошири на социјалните мрежи и го воодушеви светот.

Поврзани новости