Предлогот за уставните измени стигнал во Собранието, Џафери не знае дали има двотретинско мнозинство

by fokus

Вечерва гостин во Топ Тема на Ваша страна, гостин е претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Џафери потврди дека Предлогот на Владата и материјалот пристигнале во Собранието. „Предлогот на Владата ги исполнува условите, постапката може да почне“, кажа Џафери.

Тој појасни дека не е битно кој е предлагач, и дека обврските на Собранието се исти.

Запрашан околу евентуалното обезбедување на двотретинско мнозинство, Џафери кажа дека не знае дали тоа постои: „Не можам да кажам во која насока одат преговорите со пратениците. Не знам дали има двотретинско мнозинство“.

Поврзани новости