Поразителни бројки: Редовните професори во Македонија имаат најниска плата во регионот!

by fokus 13:06
13:06

Редовните професори на универзитетите од Македонија никако не можат да се пофалат со месечните примања, во однос на колегите од универзитетите од регионот.

Највисока основна нето плата добиваат редовните професори од Косово – 1.400 евра, а во Албанија, Србија и Црна Гора ниту еден редовен професор не добива плата под 1000 евра.

Што се однесува до Македонија, државата издвојува двојно помалку – 550 евра за плата на еден редовен професор, што прави голема разлика во однос на земјите соседи.

- Advertising -

Поврзани новости