(Видео) Полицискиот хеликоптер исфрли 20 тони вода, локализиран пожарот кај штипско Пиперево

by Fokus

Полицискиот хеликоптерот исфрли над 20 тони вода на шумскиот пожар близу штипското село Пиперево, соопшти Минисетсртвото за внатрешни работи.  Според информациите од полицијата овој пожар е локализиран.

-Денеска одделот за воздухопловни единици на МВР по добиено барање од ЦУК за гасење на пожар кај селото Пиперево, го упати упати хеликоптерот Бел-212 и во координирано постапување со пожарникарите од Територијалната противпожарна единица, пожарот е локализиран. Хеликоптерот Бел-212 врз пожарот исфрли над 20 тони вода, соопшти МВР.

Поврзани новости