Перформанс за сексуaлната работа во излог на Универзална сала

by Фокус

Сексуалните работнички вечерва со тричасовен перформанс, танцуваа од излози над влезот на Универзална сала, со цел да се зголеми свеста за секуалната работа, но и за нејзина правна регулација.

Годинашнава кампања е насловена како „Ние“, и предводена од Граѓанската иницијатива за заштита, промоција и унапредување на правата на сексуалните работници „Стар-Стар“.

„Скопје Ред Лајт дистрикт“ се одржува вторпат, откако првиот тоа се случи во 2017 година.

Поврзани новости