Партиите денеска повторно се договараат за изборот на специјален обвинител

by Фокус

Попладнево во Клубот на пратениците работните групи на четирите партиите продолжуваат со работа за дефинирање на позицијата на тимот на специјалниот обвинител.

Се очекува договор за тоа, дали и колку помошници – заменици ќе му помагаат во работењето во процесуирање на делата поврзани во аферата Прислушување и Пуч.

Крајниот рок за изборот на специјален обвинител, според договорот од Пржино е 15 септември.

 

Поврзани новости